Om företaget Needly

Jag som driver Needly heter Maria och jag har ärvt min kreativitet från min mamma som redan när jag var liten introducerade mig för diverse hantverk som att sy, virka, måla och skapa med lera. Det är jag otroligt tacksam över idag. Min vision är barnprodukter som är fria från gift och samtidigt bra för miljön. Mina egna tyger är GOTS-certifierade och består av 95% ekologisk bomull och 5% elastan. Needlys huvudfokus är att designa egna, unika tyger och tillverka kläder på beställning. Men jag säljer även en del färdigsydda kläder och andra produkter som jag gillar.

Needly är godkänd för F-skatt.

 

Om namnet Needly

Needly startade från början som Elda Design men bytte sedan namn till Needly. Needly är en ordlek med "nål" ('needle') samt en känsla av att man "villhöver", är "behövande" ('need' eller att man är 'needy') efter mina plagg.

Nålen i namnet är speciell för det finns en historia bakom. En dag när jag var höggravid med min yngsta dotter Emma så satt jag och sydde i mitt syrum. Jag hade den fula ovanan att ibland stoppa synålar i munnen under tiden jag pillade med något annat. En dag satt jag som vanlig med en nål mellan läpparna men så hostade jag och kände plötsligt att nålen åkte bak i min hals! Ja det är sant, jag svalde en knappnål i vecka 38!

Det blev akuten för mig men ingen röntgen tillåts på en höggravid så jag fick avvakta tills min Emma var född. Röntgenplåten viasade tack och lov att nålen "hittat ut" av sig själv.

Om Needly

Se länkarna nedan för ytterligare information.