Om Needly


Jag som driver Needly heter Maria kreativ och smått impulsiv småbarnsmamma. Jag har ärvt min kreativitet från min mamma som redan när jag var liten introducerade mig för diverse hantverk som att sy, virka, måla och skapa med lera. Det är jag otroligt tacksam över idag. 

Här hos mig  kan du designa dina drömkläder genom att kombinera önskat plagg med mina egendesignade unika tyger. Om plagget har mudd eller kantband kontaktar jag dig efter beställning för att visa olika färgval. Tygerna skapar jag med papper och penna som sedan bearbetas i datorn innan det skickas till fabrik för att bli det finaste tyget till dina kläder. 

Min vision är barnprodukter som är fria från gift och samtidigt bra för miljön. Mina egna tyger är GOTS-certifierade och består av 95% ekologisk bomull och 5% elastan. Läs mer här om GOTS.

Psst Motiven till tygerna får du gärna vara med att påverka genom mina sociala medier där jag lägger ut förslag på motiv innan tryck.

Needly är godkänd för F-skatt. Orgnr 8409192906

Bolagsadress: Bolindervägen 14, 17674 Järfälla


Om namnet Needly

Needly startade från början som Elda Design men bytte sedan namn till Needly. Needly är en ordlek med "nål" ('needle') samt en känsla av att man "villhöver", är "behövande" ('need' eller att man är 'needy') efter mina plagg.

Nålen i namnet är speciell för det finns en historia bakom. En dag när jag var höggravid med min yngsta dotter Emma så satt jag och sydde i mitt syrum. Jag hade den fula ovanan att ibland stoppa synålar i munnen under tiden jag pillade med något annat. En dag satt jag som vanlig med en nål mellan läpparna men så hostade jag och kände plötsligt att nålen åkte bak i min hals! Ja det är sant, jag svalde en knappnål i vecka 38!

Det blev akuten för mig men ingen röntgen tillåts på en höggravid så jag fick avvakta tills min Emma var född. Röntgenplåten viasade tack och lov att nålen "hittat ut" av sig själv.